Speisekarte
Menu
Aperitif
“Pinky” unser erfrischender Drink vorweg | € 5.00
Himbeeren, Grenadinesirup 2, Mineralwasser & Sekt
Fresh and fruity – „Pinky“ – raspberries, grenadine, mineralwater & sparkling wine
Etwas vorweg – oder für den kleinen Hunger
Starters and Small Dishes
Frische Salate in Frenchdressing „Mimosa“ | € 5.00
Fresh mixed salad topped with egg cubes
Hausgebeizter Lachs mit Salatgarnitur, Senf-Dill-Sauce | € 11.50
(Cold Dish) Home marinated salmon
with mustard-and-dill sauce and lettuce
Gebratener Ziegenkäse im Speckmantel
auf Blattsalat, mit Feigensenf | € 11.50
Fried goat’s cheese in a bacon coat, lettuce, fig-and-mustard sauce
Blattsalate mit gebratenen Riesengarnelen
und Schnittlauch-Zitronen-Dip | € 15,–
Lettuce with fried prawns
served with lemon-and-chives’ dip
Rustikale Bauernplatte | € 15.50
fränkische Wurstsorten 8, Schinken 4, 11, Käse und „Obazder“ (angemachter Camembert)
dazu verschiedene Brotsorten und Butter
„Farmer’s platter“ – cold cuts, a selection of Franconian sliced sausages, ham and cheese,
Bavarian cheese spread, German bread and butter
Aus dem Suppentopf
Soups
Kürbiscremesuppe mit Kürbiskernöl – vegetarisch- | € 5.00
Cream of pumpkin w/roasted seed oil -veget.-
Fränkische Hochzeitssuppe | € 5.00
Rinderkraftbrühe mit Pfannkuchenstreifen, Grieß- und Markklößchen
Clear broth of beef with pancake strips, semolina- and marrow dumplings
Neptun bittet zu Tisch
Fish Dishes
Gebratenes Zanderfilet auf Garnelensauce
Gemüsevariationen und Tagliatelle | € 22.50
Fried fillet of pike perch on shrimps‘ sauce
vegetables and Italian noodles
Gebratene Forellenfilets in Mandelbutter
Kräuterkartoffeln und Blattsalate | € 17,–
Fried fillets of trout in almond butter
boiled potatoes with herbs and lettuce
Typisches aus der Region
Typical Local Franconian Food
Spaghetti-Nest auf Tomaten-Basilikum Sauce mit Ziegenkäse | € 12.50
– vegetarisch – oder Nüsse und Saaten – vegan –
Italian spaghetti on tomato-basil sauce with goat’s cream cheese
– vegetarian – or w/nuts and seed – vegan –
Pilzragout in Rahm mit Semmelknödel –vegetarisch- | € 14.50
Creamed mushrooms with bread dumplings –veg-
Hausgebeiztes Rehragout, dazu Preiselbeeren
mit Apfelrotkohl und hausgemachten Spätzle | € 18,50
Homemarinated ragout of venison with cranberries
red cabbage with apples and Bavarian noodles
Rosa gebratener Rehrücken mit sautierten Steinpilzen
Nußbrokkoli und hausgemachte Kartoffelkroketten | € 29.00
Medium fried saddle of venison with sauteed mushrooms
broccoli with nuts‘ topping and homemade potato croquettes
Gebratene Maishähnchenbrust auf Portweinsauce
mit buntem Gemüse und hausgemachten Speck-Kartoffelplätzchen | € 17,–
Fried breast of corn-fed chicken on portwine sauce
fresh vegetables and potato croquettes w/bacon
5 fränkische Rostbratwürstchen | € 10.50
auf Specksauerkraut, mit Meerrettich¹¹ und Kartoffeln
5 small roasted sausages Nürnberg style,
with horseradish served on sauerkraut with bacon and potatoes
– typical Bratwurst from Nuremberg with majoram –
Rösch gebratenes Spanferkelschäufele nach fränkischer Art | € 17.50
kleine Portion | small plate € 15.50
in Bierkümmelsauce, Bayerisch Kraut und Kartoffelknödel* ¹¹
Crusty roasted shoulder of suckling pig in beer-and-caraway seeds’ sauce
braised white cabbage Bavarian style and potato dumplings – typical local –
Schweinelendchen | € 18.50
kleine Portion | small plate € 16,–
in Pfeffersauce, buntes Gemüse und hausgemachte Schupfnudeln
Fillets of pork in creamed pepper grains’ sauce
fresh vegetables, fried potato finger noodles
Geschnetzelte Filets vom Rind und Schwein | € 21.50
kleine Portion | small plate € 18.50
in Kräuterrahmsauce, Gemüse und hausgemachte Spätzle
Fillet ragout of beef and pork in creamed herbs’ sauce,
vegetables and homemade Bavarian noodles
Wiener Schnitzel vom zarten Kalbsrücken | € 22.50
kleine Portion | small plate € 19,–
mit Pommes frites und bunt gemischten Salaten
Breaded escalopes of veal Vienna style
served with French fried potatoes and mixed salad
Rumpsteak mit „Café de Paris“-Butter gratiniert | € 24.50
dazu knusprige Bratkartoffeln und gemischte Salate
Rumpsteak gratinated with herb butter, home fried potatoes and mixed salad
Dessert
Dessert
…und nach dem Essen einen Kaffee – Espresso – Cappuccino – Eis – Dessert
… and after your meal some coffee, Italian espresso – various ice-cream – dessert
Affogato al caffè | € 4.00
eine Kugel Bourbon-Vanilleeis mit heißem Espresso übergossen
One scoop of delicious vanilla ice cream drowned in Italian espresso
Heißer Apfelstrudel | € 5.50
mit Gourmet-Vanilleeis und Sahne – oder mit Vanillesauce
Hot apple strudel with vanilla ice cream and whipped cream – or with vanilla sauce
Fränkischer Quittenbrand
Hauszwetschge
Obstbrand aus Birnen und Äpfeln € 4.40
Franconian brandy made of quinces or plums or pears and apples