Speisekarte

Menu

Aperitif

“Pink Summer” unser erfrischender Drink vorweg | € 5.00

Himbeeren, Grenadinesirup 2, Mineralwasser & Sekt
Fresh and fruity  –  „Pink Summer“ –  raspberries, grenadine, mineralwater & sparkling wine

Etwas vorweg – oder für den kleinen Hunger

Starters and Small Dishes

Frische Salate in Frenchdressing „Mimosa“ | € 5.00

Fresh mixed salad topped with egg cubes

Hausgebeizter Lachs mit Salatgarnitur, Senf-Dill-Sauce | € 11.50

(Cold Dish) Home marinated salmon
with mustard-and-dill sauce and lettuce

Gebratener Ziegenkäse im Speckmantel
auf Blattsalat, mit Feigensenf | € 11.50

Fried goat’s cheese in a bacon coat, lettuce, fig-and-mustard sauce

Deftige Speck-Bauernbratwurst-Sauerkrautquiche
mit Salaten garniert | € 11.50

Tart of sauerkraut, bacon and smoked bratwurst
garnished with salad

Rustikale Bauernplatte | € 15.50

fränkische Wurstsorten 8, Schinken 4, 11, Käse und „Obazder“ (angemachter Camembert)
dazu verschiedene Brotsorten und Butter
„Farmer’s platter“ – cold cuts, a selection of Franconian sliced sausages, ham and cheese,
Bavarian cheese spread, German bread and butter

Aus dem Suppentopf

Soups

Pfifferlingsrahmsuppe  | € 5.00

– vegetarisch –
Cream of chanterelles (mushrooms) – vegetarian –

Fränkische Hochzeitssuppe | € 5.00

Rinderkraftbrühe mit Pfannkuchenstreifen, Grieß- und Markklößchen
Clear broth of beef with pancake strips, semolina- and marrow dumplings

Neptun bittet zu Tisch

Fish Dishes

Gebratenes Zanderfilet  | € 22.50

Tomaten-Paprikasauce, Gemüsevariationen und Rosmarin-Kartoffeln
Fried fillet of pike perch on tomato-and-paprika sauce, vegetables and rosemary-potatoes

Typisches aus der Region, Lieblingsgerichte und frische Pfifferlinge

Typical Local Franconian Food, Favorite Dishes and Fresh Chanterelles (mushrooms)

Spaghetti-Nest auf Tomaten-Basilikum Sauce mit Ziegenkäse | € 12.00

– vegetarisch – oder Nüsse und Saaten – vegan –
Italian spaghetti on tomato-basil sauce with goat’s cream cheese
– vegetarian – or w/nuts and seed – vegan –

Tagliatelle mit Kräuterrahmpfifferlingen und frischem Gemüse | € 14.50

– vegetarisch –
Italian noodles with creamed chanterelles
and vegetables  -vegetarian-            

Rahmpfifferlinge mit Semmelknödel   –vegetarisch- | € 13.50

– vegetarisch –
Creamed chanterelles with bread dumplings –vegetarian-        

Schweinelendchen mit Rahmpfifferlingen | € 19.00

dazu hausgemachte Schupfnudeln
Fillets of pork with creamed chanterelles
homemade potato finger noodles

Gebratene Maishähnchenbrust  | € 16.50

auf Spinat-Bärlauchsauce, mit buntem Gemüse
und hausgemachten Kartoffelkroketten
Fried breast of corn-fed chicken on spinach-and-spring garlic sauce
selected vegetables and potato croquettes

5 fränkische Rostbratwürstchen | € 10.50

auf Specksauerkraut, mit Meerrettich¹¹ und Kartoffeln
5 small roasted sausages Nürnberg style,
with horseradish
served on sauerkraut with bacon and potatoes
– typical Bratwurst from Nuremberg with majoram –

Rösch gebratenes Spanferkelschäufele nach fränkischer Art | € 16.50
kleine Portion | small plate € 14.50

in Bierkümmelsauce, Bayerisch Kraut und Kartoffelknödel* ¹¹
Crusty roasted shoulder of suckling pig in beer-and-caraway seeds’ sauce
braised white cabbage Bavarian style and potato dumplings – typical local –

Geschnetzelte Filets vom Rind und Schwein | € 21.50
kleine Portion | small plate € 18.50

in Kräuterrahmsauce, Gemüse und hausgemachte Spätzle
Fillet ragout of beef and pork in creamed herbs’ sauce,
vegetables and homemade Bavarian noodles

Wiener Schnitzel vom zarten Kalbsrücken | € 22.50
kleine Portion | small plate € 18.50

mit Pommes frites und bunt gemischten Salaten
Breaded escalopes of veal Vienna style
served with French fried potatoes and mixed salad

Rumpsteak mit „Café de Paris“-Butter gratiniert | € 24.50

dazu knusprige Bratkartoffeln und gemischte Salate
Rumpsteak gratinated with herb butter, home fried potatoes and mixed salad

Dessert

Dessert

…und nach dem Essen einen Kaffee – Espresso – Cappuccino – Eis – Dessert
… and after your meal some coffee, Italian espresso – various ice-cream – dessert

Affogato al caffè | € 4.00

eine Kugel Bourbon-Vanilleeis mit heißem Espresso übergossen
One scoop of delicious vanilla ice cream drowned in Italian espresso

Hausgemachtes Eisparfait und frische Früchte auf Fruchtsaucenspiegel | € 6.50

Homemade ice parfait on fruits‘ sauce, decorated with fresh fruits

Heißer Apfelstrudel | € 5.50

mit Gourmet-Vanilleeis und Sahne  –  oder mit Vanillesauce
Hot apple strudel with vanilla ice cream and whipped cream – or with vanilla sauce

Fränkischer Quittenbrand
Hauszwetschge
Obstbrand aus Birnen und Äpfeln  € 4.40

Franconian brandy made of quinces or plums or pears and apples