Speisekarte

Aperitif

“Pink Summer” unser erfrischender Drink vorweg | € 5.00

Himbeeren, Grenadinesirup 2, Mineralwasser & Sekt
Fresh and fruity  –  „Pink Summer“ –  raspberries, grenadine, mineralwater & sparkling wine

Etwas vorweg – oder für den kleinen Hunger

Starters and Small Dishes

Frische Salate in Frenchdressing „Mimosa“ | € 5.00

Fresh mixed salad topped with egg cubes

Hausgebeizter Lachs mit Salatgarnitur, Senf-Dill-Sauce | € 13.–

(Cold Dish) Home marinated salmon
with mustard-and-dill sauce and lettuce

Gebratener Ziegenkäse im Speckmantel
auf Blattsalat, dazu Kürbischutney | € 13.–

Fried goat’s cheese in a bacon coat, lettuce, homemade pumpkin-chutney

Rustikaler Vesperteller | € 15.50

fränkische Wurstsorten 8, Schinken 4, 11, Käse und „Obazder“ (angemachter Camembert)
dazu verschiedene Brotsorten und Butter
„Farmer’s platter“ – cold cuts, a selection of Franconian sliced sausages, ham and cheese,
Bavarian cheese spread, German bread and butter

Aus dem Suppentopf

Soups

Cremige Pfifferlingssuppe    – vegetarisch- | € 5.00

Cream of chanterelles (mushrooms) –vegetarian- 

Fränkische Hochzeitssuppe | € 5.00

Rinderkraftbrühe mit Pfannkuchenstreifen, Grieß- und Markklößchen
Clear broth of beef with pancake strips, semolina- and marrow dumplings

Neptun bittet zu Tisch

Fish Dishes

Zanderfilet auf der Haut gebraten,  Weißweinkräutersauce,
Gemüse der Saison und Rosmarinkartoffeln | € 23.50

Fried fillet of pike perch on white wine-and-garden herbs‘ sauce,
with vegetables of the season
and potatoes with rosemary

Matjesfilets „Hausfrauenart“
in cremiger Joghurt-Sahnesauce mit Äpfeln,
eingelegten Gurken und Zwiebeln, dazu Speckkartoffeln | € 13.–

(Cold Dish) Fillets of young herring in yoghurt-and-cream sauce with apples,
pickled cucumbers and onions,
served with potatoes w/bacon

Typisches aus der Region

Typical Local Franconian Food

Spaghetti-Nest mit würziger Linsen-Bolognese
oder
mit Pfifferlingen und mediterranem Kräuteröl
& Ziegenkäse -vegetarisch-
oder mit Nüssen & Saaten –vegan- | € 13.–

Italian spaghetti with lentils-vegetables-tomato-sauce
or  with chanterelles in aromatic herbal olive oil
& goat’s cream cheese –vegetarian
or  & nuts and seed –vegan

Rahmpfifferlinge mit Semmelknödel   –vegetarisch- | € 14.–

Creamed chanterelles with bread dumplings –veg-

Gebratene Maishähnchenbrust auf Rahmpfifferlingen
dazu hausgemachte Kartoffelkroketten | € 18.50

Fried breast of corn-fed chicken on creamed chanterelles
homemade potato croquettes

4 fränkische Rostbratwürstchen | € 10.50

auf Specksauerkraut, mit Meerrettich¹¹ und Kartoffeln
4 small roasted sausages Nürnberg style,
with horseradish
served on sauerkraut with bacon and potatoes
– typical Bratwurst from Nuremberg with majoram –

Rösch gebratenes Spanferkelschäufele nach fränkischer Art | € 17.50
kleine Portion | small plate € 15.50

in Bierkümmelsauce, hausgemachtes Bayerisch Kraut und Kartoffelknödel* ¹¹
Crusty roasted shoulder of suckling pig in beer-and-caraway seeds’ sauce
braised white cabbage Bavarian style and potato dumplings – typical local –

Geschnetzelte Filets vom Rind und Schwein  | € 22.50
kleine Portion | small plate € 19.50

in Kräuterrahm, Gemüse und hausgemachte Spätzle
Fillet ragout of beef and pork in creamed herbal sauce,
vegetables and homemade Bavarian noodles

Wiener Schnitzel vom zarten Kalbsrücken | € 24.50
kleine Portion | small plate € 20,–

mit Pommes frites und bunt gemischten Salaten
Breaded escalopes of veal Vienna style
served with French fried potatoes and mixed salad

Rumpsteak mit „Café de Paris“-Butter gratiniert | € 25.50

dazu knusprige Bratkartoffeln und gemischte Salate
Rumpsteak gratinated with herb butter, home fried potatoes and mixed salad

Dessert

Dessert

…und nach dem Essen einen Kaffee – Espresso – Cappuccino – Eis – Dessert
… and after your meal some coffee, Italian espresso – various ice-cream – dessert

Affogato al caffè | € 4.00

eine Kugel Bourbon-Vanilleeis mit heißem Espresso übergossen
One scoop of delicious vanilla ice cream drowned in Italian espresso

Heißer Apfelstrudel | € 5.50

mit Gourmet-Vanilleeis und Sahne  –  oder mit Vanillesauce
Hot apple strudel with vanilla ice cream and whipped cream – or with vanilla sauce

Fränkischer Quittenbrand
Hauszwetschge
Obstbrand aus Birnen und Äpfeln  € 4.40

Franconian brandy made of quinces or plums or pears and apples