Speisekarte

Menu

Aperitif

“Pinky” unser erfrischender Drink vorweg | € 5.00

Himbeeren, Grenadinesirup 2, Mineralwasser & Sekt
Fresh and fruity  –  „Pinky“ –  raspberries, grenadine, mineralwater & sparkling wine

Etwas vorweg – oder für den kleinen Hunger

Starters and Small Dishes

Frische Salate in Frenchdressing „Mimosa“ | € 5.00

Fresh mixed salad topped with egg cubes

Hausgebeizter Lachs mit Salatgarnitur, Senf-Dill-Sauce | € 11.50

(Cold Dish) Home marinated salmon
with mustard-and-dill sauce and lettuce

Gebratener Ziegenkäse im Speckmantel
auf Blattsalat, mit Feigensenf | € 11.50

Fried goat’s cheese in a bacon coat, lettuce, fig-and-mustard sauce

Blattsalate mit gebratenen Riesengarnelen
und Schnittlauch-Zitronen-Dip | € 15,–

Lettuce with fried prawns
served with lemon-and-chives’ dip

Rustikale Bauernplatte | € 15.50

fränkische Wurstsorten 8, Schinken 4, 11, Käse und „Obazder“ (angemachter Camembert)
dazu verschiedene Brotsorten und Butter
„Farmer’s platter“ – cold cuts, a selection of Franconian sliced sausages, ham and cheese,
Bavarian cheese spread, German bread and butter

Aus dem Suppentopf

Soups

Kürbiscremesuppe mit Kürbiskernöl   – vegetarisch- | € 5.00

Cream of pumpkin w/roasted seed oil  -veget.-

Fränkische Hochzeitssuppe | € 5.00

Rinderkraftbrühe mit Pfannkuchenstreifen, Grieß- und Markklößchen
Clear broth of beef with pancake strips, semolina- and marrow dumplings

Neptun bittet zu Tisch

Fish Dishes

Gebratenes Zanderfilet auf Garnelensauce
Gemüsevariationen und Tagliatelle | € 22.50

Fried fillet of pike perch on shrimps‘ sauce
vegetables and Italian noodles

Gebratene Forellenfilets in Mandelbutter
Kräuterkartoffeln und Blattsalate | € 17,–

Fried fillets of trout in almond butter
boiled potatoes with herbs and lettuce

Typisches aus der Region

Typical Local Franconian Food

Spaghetti-Nest auf Tomaten-Basilikum Sauce mit Ziegenkäse | € 12.50

– vegetarisch – oder Nüsse und Saaten – vegan –
Italian spaghetti on tomato-basil sauce with goat’s cream cheese
– vegetarian – or w/nuts and seed – vegan –

Pilzragout in Rahm mit Semmelknödel   –vegetarisch- | € 14.50

Creamed mushrooms with bread dumplings –veg-    

Hausgebeiztes Rehragout, dazu Preiselbeeren
mit Apfelrotkohl und hausgemachten Spätzle | € 18,50

Homemarinated ragout of venison with cranberries
red cabbage with apples and Bavarian noodles

Rosa gebratener Rehrücken mit sautierten Steinpilzen
Nußbrokkoli und hausgemachte Kartoffelkroketten | € 29.00

Medium fried saddle of venison with sauteed mushrooms
broccoli with nuts‘ topping
and homemade potato croquettes

Gebratene Maishähnchenbrust auf Portweinsauce
mit buntem Gemüse
und hausgemachten Speck-Kartoffelplätzchen | € 17,–

Fried breast of corn-fed chicken on portwine sauce
fresh vegetables and potato croquettes w/bacon

5 fränkische Rostbratwürstchen | € 10.50

auf Specksauerkraut, mit Meerrettich¹¹ und Kartoffeln
5 small roasted sausages Nürnberg style,
with horseradish
served on sauerkraut with bacon and potatoes
– typical Bratwurst from Nuremberg with majoram –

Rösch gebratenes Spanferkelschäufele nach fränkischer Art | € 17.50
kleine Portion | small plate € 15.50

in Bierkümmelsauce, Bayerisch Kraut und Kartoffelknödel* ¹¹
Crusty roasted shoulder of suckling pig in beer-and-caraway seeds’ sauce
braised white cabbage Bavarian style and potato dumplings – typical local –

Schweinelendchen | € 18.50
kleine Portion | small plate € 16,–

in Pfeffersauce, buntes Gemüse und hausgemachte Schupfnudeln
Fillets of pork in creamed pepper grains’ sauce
fresh vegetables, fried potato finger noodles

Geschnetzelte Filets vom Rind und Schwein | € 21.50
kleine Portion | small plate € 18.50

in Kräuterrahmsauce, Gemüse und hausgemachte Spätzle
Fillet ragout of beef and pork in creamed herbs’ sauce,
vegetables and homemade Bavarian noodles

Wiener Schnitzel vom zarten Kalbsrücken | € 22.50
kleine Portion | small plate € 19,–

mit Pommes frites und bunt gemischten Salaten
Breaded escalopes of veal Vienna style
served with French fried potatoes and mixed salad

Rumpsteak mit „Café de Paris“-Butter gratiniert | € 24.50

dazu knusprige Bratkartoffeln und gemischte Salate
Rumpsteak gratinated with herb butter, home fried potatoes and mixed salad

Dessert

Dessert

…und nach dem Essen einen Kaffee – Espresso – Cappuccino – Eis – Dessert
… and after your meal some coffee, Italian espresso – various ice-cream – dessert

Affogato al caffè | € 4.00

eine Kugel Bourbon-Vanilleeis mit heißem Espresso übergossen
One scoop of delicious vanilla ice cream drowned in Italian espresso

Heißer Apfelstrudel | € 5.50

mit Gourmet-Vanilleeis und Sahne  –  oder mit Vanillesauce
Hot apple strudel with vanilla ice cream and whipped cream – or with vanilla sauce

Fränkischer Quittenbrand
Hauszwetschge
Obstbrand aus Birnen und Äpfeln  € 4.40

Franconian brandy made of quinces or plums or pears and apples